Jos haluat tietoa alkoholin haitoista. Mene osoitteeseen

Juomapelit

Juomapelit on leikkisä osa juomiskulttuuria, jossa pelisäännöt määräävät, pelaajat juomaan alkoholijuomia runsaita määriä lyhyessä ajassa. Usein jokainen tuo omat juomansa, mutta jotkut juomapelit säätelevät myös sitä, kenen on tilattava tai maksettava pelissä käytetyt juomat.

Beerbong

Beerbong on peräisin Amerikasta, Dartmouth Collegesta ja on nykyäänkin suosittu nuorten keskuudessa. Tarvitset pöydän, 12 kertakäyttömukia (kummallekin joukkueelle 6 mukia tai (20 mukia ja 10 yhdelle joukkueelle) ja vähintään yksi pingispallo. Beerbong-peli vaatii kaksi joukkuetta. Mukit sijoitetaan pöydän molempiin päätyihin kolmion muotoiseksi. Eli yhdessä päässä 6 mukia on laitettu ensin 3, niiden eteen kaksi ja niiden eteen yksi. Yhteensä siis kuusi mukia, jotka muodostavat kolmion. Kolmion kärki suuntaa vastustajajoukkuetta päin. Päämääränä on heittää vuorotellen pingis palloa vastustajan mukiin, jolloin vastustaja joutuu juomaan ja ottamaan osutun mukin pois pelistä. Voittajajoukkue on se, kumpi on heittänyt kaikkiin vastustajan mukeihin onnistuneesti pingispallon, jolloin mukeja ei ole enää jäljellä.

Jos säännöissä halutaan olla tarkkoja, näitä asioita huomioidaan beerbongissa:

Jos vastustajajoukkueella on enää 3 mukia jäljellä, he voivat pyytää joukkuettasi asettamaan ne uudelleen kolmioksi.
Jos heitetty pallo pyörii mukin sisäreunassa, palloa saa puhaltaa poispäin.
Jos pallon heittää pompun kautta, vastustajalla on oikeus ottaa pallo kiinni pompusta.
Jos pallo osuu mukiin, mutta muki unohdetaan siirtää pois pelistä, tätä mukia kutsutaan nimellä “kuoleman muki”. Jos kuoleman mukiin osutaan toisen kerran, peli päättyy heti ja se joukkue, jonka muki on ollut kuoleman muki, häviää pelin.
Huom: Täytä pelimukit vedellä, jolloin pelaajat saavat juoda omia juomiaan mukissa olevien sijaan. Näin peli on hygieenisempi, kun pelaajat eivät joudu juomaan mukista, johon pallo on osunut.

Hevosravit

Pelaamiseen tarvitset korttipakan ja tasaisen alustan. Etsi pakasta kaikki neljä ässää ja laita ne alustalle vierekkäin riviin. Ässä-kortit ovat nyt hevosia ja jokainen pelaaja asettaa haluamansa määrän hörppyjä panokseksi jollekkin hevosista. Pelaaja voi panostaa esimerkiksi neljä huikkaa hertalle. Ennen peliä pelaajat ottavat itse panostamansa määrän hörppyjä ja alkavat kannustaa hevosiaan. Pelaajat, jotka panostvat voittavalle hevoselle, saavat jakaa muille pelaajille panostamansa määrän hörppyjä kaksinkertaisena.

Ässät asetetaan tasolle riviin kuvapuoli ylöspäin. Ässien viereen jonoon asetetaan pakasta kahdeksan korttia selkäpuoli ylöspäin. Yhdessä kortit muodostavat tasolle L-kirjaimen muotoisen kilparadan.
Pakasta paljastetaan yksi kortti kerrallaan ja korttia vastaavaa hevosta liikutetaan yksi askel eteenpäin.
Aina kun viimeinen hevonen liikkuu seuraavalle tasolle, paljastetaan radan reunassa oleva tasoa vastaava kortti. Paljastetun kortin maata vastaava hevonen siirtyy yhden askeleen taaksepäin.
Ensimmäisenä kaikki kahdeksan tasoa ohittanut hevonen voittaa ja sille panoksensa asettaneet pelaajat voivat jakaa hörppyjä.

Hitler

Pelataan tavallisella korttipakalla, ja jokainen pelaaja kääntää vuorollaan pakasta yhden kortin, joista jokaisella on jokin vaikutus.

A = Vesiputous
2 = Anna 2 huikkaa
3 = Juo 3 huikkaa
4 = Hitler (Pelaajat huutavat "Hitler", viimeisimpänä huutanut juo 3 huikkaa.)
5 = 123 (Kortin nostanut juo 1 huikan, sitä seuraava 2 huikkaa, sitä seuraava juo 3 huikkaa jne. Jatketaan kunnes kierros on mennyt loppuun.)
6 = Naiset juovat 3 huikkaa.
7 = Kategoria (Kortin nostanut päättää kategorian ja pelaajat sanovat järjestyksessä yksitellen siihen kuuluvia asioita. Kun ei enää keksi tai sanoo jo aiemmin sanotun asian, joutuu juomaan 3 huikkaa.)
8 = Sääntö (Kortin nostanut päättää säännön, joka on voimassa seuraavan 8-kortin nostoon asti. Sääntöä rikkoessaan joutuu juomaan 3 huikkaa.)
9 = Kaikki juovat 3 huikkaa
10 = Miehet juovat 3 huikkaa
J = Tauko-kortti (Kortin nostanut ottaa kortin talteen, ja luovuttamalla kortin pois, voi poistua lyhyelle tauolle pelin aikana.)
Q = Huora (Kortin nostanut valitsee yhden pelaajan, jolle antaa kortin. Aina kun kortin nostanut juo, myös kortin saanut juo saman määrän.)
K = Kuningashörppy (Kortin nostanut kaataa vähän omasta juomastaan erilliseen lasiin. Neljännen kuninkaan nostaja kaataa omasta juomastaan, jonka lisäksi juo koko lasin.)

Bussikuski

Peliin tarvitaan korttipakka.
Peliä voi pelata joko ”timanttina” tai ”kolmiona”.
Timantissa jakaja asettaa yhdeksän pelikorttia kuvapuoli alaspäin timanttimuodostelmaan niin, että kortteja on järjestyksessä 1,2,3,2,1. Bussin loppupää ja alkupää ovat siis lyhyemmät kuin keskusta.
Kolmiossa kymmenen korttia asetetaan kuvapuoli alaspäin niin että ne ovat muodostelmassa 4,3,2 ja 1. Kolmion huippu osoittaa pelin jakajaan.
Jakaja jakaa nyt muille pelaajille viisi korttia jokaiselle, aloittaen vasemmalta puolelta.
Pelaajien tulee vastata kysymyksiin ja jokainen kerta, kun he vastaavat väärin, heidän tulee ottaa hörppy.
Kysymykset: